Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Korfu

Korfu közlekedés

Korfu, Görögország, Közlekedés

Közlekedés

Korfu, Görögország, Közlekedés

Légi közlekedés
Nyáron számos belföldi és külföldi légitársaság indít közvetlen járatokat Korfura, de fapados járatok is indulnak Budapestről. A repülőtér a főváros Kerkyra szélén fekszik, ahonnan taxival könnyen eljuthatunk a szállodáig vagy a távolságibusz-pályaudvarig.

Hajó
A nyári időszakban számos olasz kikötővárosból (Ancona, Bari, Brindisi, Triest, Velence) naponta indulnak hajójáratok Korfura. Az utazás időtartama a járattól függ Brindisiből 3,5-8 óra, Anconából 20 óra, Velencéből több mint 30 óra.

Tömegközlekedés

Busz
Korfun a helyi járatokra trafikokban vagy a szállodában tudunk jegyet venni. Egyes járatokon a sofőrtől megvehetjük a jegyet.

Taxi
Kerkyrában számos taxit találunk, amelyeket megrendelhetjük telefonon, beszállhatunk a taxiállomásokon, vagy leinthetjük az utcán. A viteldíj központilag meghatározott, arra figyeljünk, hogy városban az 1-es, városon kívül a 2-es tarifa legyen beállítva.
A városon kívüli taxikat agoraionnak hívják és ezekben nincsen taximéter. Az elszámolás a megtett km és rögzített ártáblázat alapján történik.

Autóbérlés
Korfun minden településen van lehetőség autót vagy motort bérelni. A napi bérleti díj 40 €-tól indul.

Forrás: Marco Polo: Korfu

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!