Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Beach bárok

Beach bárok

Görögország, Korfu

Korfu beach bárjai igazi dizájnháborún mentek keresztül az elmúlt években. Érdemes esténként is ellátogatni a strandokra.

Tovább olvasom

Canal d'Amour

Canal d'Amour

Görögország, Korfu

Az északi parton található Sidárit nem feltétlenül szépsége miatt keresik fel sokan, annál inkább a közelben található Canal d'Amour miatt.

Tovább olvasom

Kisvonat

Kisvonat

Görögország, Korfu

Az egész Görögországban népszerű elektromos kisvonatokkal Korfun is találkozhatunk. Izgalmas szórakozás gyerekeknek is.

Tovább olvasom

Paleó Períthia

Paleó Períthia

Görögország, Korfu

Paleó Períthia egy elfeledett város, olyan, mintha megállt volna itt az idő. Egy velencei korszakból származó múzeumfalura emlékeztet.

Tovább olvasom

Cavalieri Roof Garden

Cavalieri Roof Garden

Görögország, Korfu

A Cavalieri Hotel tetőteraszáról gyönyörű kilátás nyílik a városra és a szigetre.

Tovább olvasom

Milyen város Korfu?

Korfut a természet álomszép öblökkel, ámulatba ejtő sziklás patokkal, homokos strandokkal és illatos olajfaerdőkkel ajándékozta meg. Nem véletlen, hogy az Égei-tenger és Adria között található sziget a turisták egyik kedvelt célpontja. Az izgalmas sport- és túralehetőségek, az ízletes konyha és a kellemes strandolás gondolata sokakat a szigetre vonz.

Az 592 m2 nagyságú sziget Görögország legzöldebb szigete, amelyet főként olajfák és ciprusok alkotnak. Korfun számos csodálatos kilátásban lehet részünk, ha a kanyargó hegyeken vezet utunk. A szigetet gyalog, motorral, autóval, kerékpárral, mopeddel vagy busszal is felfedezhetjük. A 250 falu rengeteg látnivalót rejt.

Görögország legszebb városa Korfu fővárosa Kerkira, ahol 112 000 lakos él. A város már az ókorban is lakott volt, ezért érdekes régészeti leleteket rejt.

Sok régészeti ásatást nem végeztek a szigeten, mert egyrészt a régi városok felett sokszor most is lakóházak állnak. Másrészt Korfu ókori perifériás szerepe miatt sok figyelmet nem kapott. 1386-ban a velenceiek foglalták el a szigetet, akik elsősorban olívaolaj forrásként tekintettek rá. Nekik köszönhető, hogy Korfun soha nem volt török uralom, így hiányoznak a más görög városokban megtalálható mecsetek. Korfu a művészetek terén a saját útját járta.

Korfu egy igazi bájos sziget rengeteg színes virággal. Ide érkezve tapasztalhatjuk igazán, mennyire sokszínű Görögország. Tökéletes első úticél azoknak, akik még nem jártak görög földön, mert barátságos, zöld és könnyen bejárható, nem mint a többi görög vidék.

Korfu Galériák

Canal d'Amour
Korfu, Görögország Látnivalók
Barbati Beach Hotel**
Korfu, Görögország Szállás
Frappé
Korfu, Görögország Vendéglátás
Heti piac
Korfu, Görögország Vásárlás
Aqualand
Korfu, Görögország Szabadidő
Beach bárok
Korfu, Görögország Szórakozás

Ibiza

Ibiza

Kréta

Kréta